Mitja i Mitjoneta

Espectacles i contacontes

Espectacles | Formacions | Tallers

La Lorena Hernàndez i la Laia Ferré, es van formar juntes al Col·legi de Teatre de Barcelona. Comparteixen trajectòria com actrius i conductores en processos teatrals des de fa més de deu anys, treballant en diferents àmbits relacionats amb les arts escèniques i la docència teatral. Compromeses sempre amb la idea del teatre com a eina d’incidència i transformació social van crear al 2013 la companyia de teatre familiar Mitja i Mitjoneta  davant la necessitat de reconstruir les lògiques, arguments, estereotips i moralines dels contes tradicionals.

En aquests nou anys de recorregut han creat un total de sis espectacles amb els que giren constantment per diferents espais: teatres, escoles, biblioteques, projectes de coeducació i feminismes, festivals, centres cívics, casals infantils, casals d’estiu, espais autogestionats, etc. La temàtica de les peces donen cabuda a tallers i debats que han dinamitzat amb infants i joves al llarg d’aquests anys.  De forma paral·lela, la companyia treballa en la creació d’espectacles propis i també d’altres sorgits d’encàrrecs específics per a diferents entitats, a més de la dinamització de cursos i tallers dirigits a totes les edats.

Activitat relacionada amb els contes

Les nostres peces teatrals parteixen dels contes populars per fer un gir a les històries i carregar-les de crítica, transformació social i sensibilització sobre els diferents temes que es tracten.

La Mitja i la Mitjoneta, són els personatges principals que condueixen i apareixen en cadascun dels muntatges. Juguen amb dos rols complementaris i es van transformant en els personatges concrets de cada conte que representen.

Fem servir un llenguatge no sexista, feminista, antiracista i reflexionem sobre el context en què ens trobem des de l’humor. Utilitzem elements quotidians i juguem amb diferents objectes on destaquen les mitges i els mitjons.

Les peces teatrals són de petit format (de 30 a 45 minuts) i s’adeqüen perfectament a qualsevol espai, ja que no tenim cap mena de requisit tècnic.

Oferim acompanyament a persones professionals (persones que treballin amb la infància: professorat d’escoles, monitores del lleure, educadores, integradores…) amb l’objectiu de proporcionar eines que permetin transformar les ficcions que transmetem a les més petites. Creant referents positius des d’una perspectiva feminista i que no legitimi la normativització de les violències.

En aquest enllaç podeu visitar les nostres propostes.

Fitxa

Adreça: Sant Feliu de Llobregat

Correu electrònic: Mitjaimitjoneta@gmail.com

Telèfon: 653 792 958 (Laia) o 650 210 645 (Lore)