Webs i blogs

A ritme de contes. Blog especialitzat en literatura infantil.

Apegoyliteratura. Blog especialitzat en literatura infantil, joguines educatives i criança respectuosa.

Blog – Profes en Apuros. Blog de l’associació Profes en Apuros on es comparteixen eines, experiències i reflexions del dia a dia a l’aula. Tenen un entrada específica dedicada als contes.

Club Peques lectores. Blog especialitzat en literatura infantil.

Contes i ciència. Blog on es comparteixen recursos per treballar els contes infantils a l’aula des d’una visió científica.

Contes i Llibres per acompanyar-nos en les nostres pèrdues. Blog on s’hi poden trobar recomanacions i ressenyes de contes i pel·lícules que parlen sobre el final de la vida i la mort.

Conto Contes y Actividades. Blog especialitzat en els contes i la literatura infantil on s’hi poden trobar recomanacions i ressenyes de contes i on es comparteixen exemples d’activitats per acompanyar aquests contes.

Creaduca: creant i educant. Blog on es comparteixen recursos i materials educatius d’entre els quals trobem una entrada específica dedicada als contes.

El Blog – Va decuentos. Blog de l’associació Va de Cuentos, entitat dedicada a la promoció de l’acompanyament emocional i la literatura infantil.

Libros feministas para niñas, niños y niñes. Entrada amb un recull de contes coeducatius al blog Anna Kubrick

Nati Bergadà. Blog educatiu on trobar recursos, estratègies metodològiques, orientacions educatives i reflexió pedagògica.

Perfils de Xarxes socials

@umpalumpa75. Perfil d’instagram de l’entitat Umalumpa dedicat a la promoció dels contes i la literatura infantil.

@aracriatures. Perfil d’instagram del Diari Ara dedicat a la promoció de la literatura infantil.

@conto.contes. Perfil d’instagram dedicat a la promoció dels contes i la literatura infantil. També es comparteixen recursos i activitats per dur a terme a l’aula.

@creaduca. Perfil d’instagram dedicat a l’educació on s’hi poden trobar recomanacions i ressenyes de contes.

@elrefugidelsllibres. Perfil d’instagram dedicat a la promoció dels contes i la literatura infantil i juvenil. També es presenten il·lustradores. i il·lustradors.

@unmondecontes. Perfil d’instagram dedicat a la promoció dels contes i la literatura infantil.

@vadecuentos. Perfil d’instagram de l’Associació Va de Cuentos, entitat dedicada a la promoció de l’acompanyament emocional i la literatura infantil.

Articles

10 Estereotips que s’han colat a les pel·lícules de Disney. Article de elCrític on s’analitzen els 10 principals estereotips masclistes, classistes i racistes del gran promotor de la ficció animada mundial.

15 contes per educar en el pensament crític. Article de xarxanet on es recullen les recomanacions de contes coeducatius de diferents llibreries del territori català.

26 contes per celebrar amb la canalla el Dia Internacional de les Dones. Article del Diari de l’Educació amb un recull de contes per treballar amb els infants la coeducació i la igualtat de gènere.

Cinc llibres on elles són les heroïnes.

El valor educatiu dels contes i la coeducació a Educació Infantil i Primària. Article del Diari de l’Educació on trobar pautes per analitzar contes amb perspectiva de gènere.

Els contes e(n)n transformen. Article de La Directa que reflexiona entorn del valor dels contes com a eina per la la transformació i la promoció d’imaginaris més justos i equitatius.

Els personatges malvats: l’eterna estereotipació. Article de VilaWeb on exposa com els antagonistes de les pel·lícules d’animació perpetuen els tòpics que persegueixen al col·lectiu LGTBI.

Las chicas de los cuentos no solo son princesas, también las hay muy rebeldes. Article de Público on trobem un llistat de contes amb protagonistes femenins que trenquen amb els rols de gènere.

On trobem joguines i contes no sexistes? Article de la cooperativa Fil a l’Agulla amb un recull de recursos i espais on trobar joguines i contes no sexistes.

Por qué las perras, las cerdas y las zorras no son protagonistas de ningún cuento infantil (salvo este). Article de elDiario que reflexiona sobre l’ús masclista dels animals en femení