Capgiralla Contes

Espectacles i contacontes

Contacontes | Tallers

CAPGIRALLA som una companyia de contacontes infantil i familiar que et farà descobrir una nova mirada dels contes clàssics infantils. Amb nosaltres podràs musicar i capgirar amb perspectiva de gènere qualsevol rondalla.

A través de la música i la paraula farem volar la imaginació i aprendrem juntxs tot capgirant estereotips i rols de gènere i generant noves feminitats i masculinitats. Amb les ulleres liles de la igualtat posades, repartirem grans dosis de somriures, il·lusions, reflexions, diversió i autoestima.

És hora de capgirar!

Activitat relacionada amb els contes

Els contes tenen un gran potencial educatiu, doncs poden generar reflexions i transmetre molts valors de forma lúdica i entretinguda. Malgrat tot, en ocasions són perpetuadors de rols i estereotips de gènere fet que genera que els infants, ja de ben petits, creixin i s’eduquin amb aquests, reproduint així de generació en generació  una visió del món distorsionada basada en la desigualtat de gènere. Malauradament, els contes clàssics no en són una excepció.

Capgiralla qüestiona aquests valors combinant la paraula amb la cançó. Amb les ulleres liles posades, el conte de la Rateta que escombrava l’escaleta es transforma en una història d’empoderament; La Blancaneus esdevé una rondalla d’autoestima i amor propi i la Caputxeta Vermella es converteix en una heroïna, entre altres.

Tanmateix, Capgiralla contes oferim tallers d’igualtat fets a mida per a infants i/o adolescents. També s’ofereix un taller de manualitats on infants i grans ens construïm unes ulleres liles de la igualtat per posar-nos-les durant el contacontes i poder fer volar la imaginació, tot capgirant i musicant rondalles a tort i a dret!

Fitxa

Adreça: La Cellera de Ter, Girona

Correu electrònic: capgirallacontes@gmail.com

Telèfon: 676 598 993 (Laura) / 676 307 313 (Pau)