Associació Gogara

Espectacles i contacontes, Formacions i tallers

Espectacles | Contacontes | Tallers

GOGARA és una entitat feminista amb mirada interseccional que pretén contribuir a la construcció d’una societat més justa i plaent.

Entre d’altres, ofereix tallers, formacions i conta contes al voltant  de l’educació sexual, la coeducació i les violències masclistes i desenvolupa metodologies que incorporen els principis de la pedagogia de Paulo Freire i de la pedagogia popular.

Distanciant-se del mètode educatiu acadèmic tradicional on l’aprenentatge de continguts és una experiència passiva desproveïda de responsabilitat, aposta per formes participatives dirigides a l’apoderament, la conscienciació i la sensibilització del grup, partint de situacions, coneixements i motivacions de les persones que integren el grup, fomentant la construcció col·lectiva del coneixement, aprenent fent, descobrint què sentim i fent servir una didàctica que faciliti la dinàmica, la participació i la diversió.

Activitat relacionada amb els contes

El nostre espectacle de contacontes pretén proporcionar un espai per a la creativitat i la construcció de la personalitat. Volem contribuir a una socialització allunyada d’estereotips de gènere i ètnia que no condicionin el paper de cada persona a la societat.

Consisteix en una breu presentació performativa de Gogaritxi, seguida de la narració de contes per reivindicar la vida i relats contra les violències amb petites dinàmiques participatives. Acabem amb una cançó-joc original.