Cicle de Coeducació a través dels Contes organitzat per Trama SCCL a la Lleialtat Santsenca

Trama SCCL en col·laboració amb la Lleialtat Santsenca ha organitzat Contes en Revolta, un cicle d’activitats de coeducació a través dels contes. El cicle Contes en Revolta, que ha tingut  lloc cada dissabte des del 8 de gener fins el 5 de febrer de 2022, ha comptat amb un programa de contacontes i espectacles infantils per a educar i sensibilitzar a través del contes en la cultura de la pau i la no-violència, fomentar el respecte a la diversitat, la convivència, l’equitat i la justícia social així com els valors i pràctiques de l’economia social i solidària.

Contes en Revolta persegueix un doble objectiu: per un costat posar a l’abast de la ciutadania – en especial dels infants – una programació d’espectacles i contes coeducatius, i per l’altre, fomentar la promoció de col·lectius, companyies de teatre i altres iniciatives que duguin a terme activitats vinculades als contes coeducatius, per impulsar l’enxarxament i generar sinergies entre aquestes.

El cicle ha comptat amb les següents entitats i activitats:

La Mama dels Arbres, de la companyia Fes-t’ho com vulguis, un espectacle que narra la història de la l‘activista ecologista i social Wangari Maathai, una dona que va lluitar contra l’egoïsme dels poderosos, replantant juntament amb la resta de dones de la seva comunitat, 30 milions d’arbres a la seva terra.

Viatge al Món dels Contes, de la cooperativa Trama SCCL on ens va convidar a viatjar de la mà de l’Àlex, la protagonista de la historia, vam conèixer diferents personatges dels contes clàssics que no estaven contents amb el rol que els havia tocat representar i amb l’ajuda de l’Alèx i els infants van poder viure històries més justes i lliures d’estereotips.

Contes Desexplicats de l’associació Vivim del Cuentu, on amb música i humor es va questionar el rol de la Caputxeta vermella i vam conèixer una nena que lluny d’estar desemparada, indefensa i necessitada d’un llenyetaire que la salvi del llop, és forta, empoderada i es val per ella mateixa.

L’Heura i el misteri del llibre en blanc, de l’associació  Les Luciferases, un conte realitzat per Trama SCCL i Associació Luciferases, amb la col·laboració de la Direcció de Feminismes i LGTBI. Amb aquesta historia, a través de l’Heura, vam conèixer a diverses dones científiques i reivindicar el seu paper al llarg de la història i vam comprendre alguns dels motius pels quals no les coneixem.  A més a més, vam poder incentivar l’esperit científic de les nenes i els nens amb l’experiment de la col llombarda!

La Rateta Voladora de la companyia Mitja i Mitjoneta vam conèixer una rateta que estava farta que, pel sol fet de portar un llacet, la resta d’animals es veiessin amb dret de dir-li qualsevol cosa però gràcies als infants, la Rateta va agafar forces per plantar casa als animals i sortir al carrer amb el seu llacet sense que li diguessin res.

Si us vau quedar amb ganes de veure algun d’aquests espectacles, no patiu, l’any que ve tindrà lloc la 2ª edició de Contes en Revolta! Amb molts més contes i activitats per promoure la coeducació i imaginaris més justos i equitatius!